KONCERTER 2020

 • lør
  05
  sep
  2020
  15:00Kvindemuseet

  Benjamin Britten, 1900-tallets betydeligste og mest indflydelsesrige komponist, turnerede rundt i Storbritannien sammen med sin ledsager, tenoren Peter Pears. Ved deres koncerter indgik som regel lokale folkesange, som Britten forsynede med originale klaver- eller harpeakkompagnementer. Det er blevet til en betydelig produktion af ”Folk Song Arrangements”, som baryton Søren Schelling og harpenist Joost Schelling præsenterer et udpluk af ved denne koncert.

  Også den danske komponist og cellist Asger Buur har lavet arrangementer af allerede eksisterende musik, bl.a. af en anden brite, John Dowland, hvis sange vi både skal høre i Dowlandsegne versioner og Asger Buurs nutidige. På programmet er også en bukket af danske sange i Asger Buurs arrangementer. Sangene fremføres af Sidsel Aja Eriksen, sopran, Simon Wildau, guitar og Asger Buur på cello.

  Medvirkende:
  Sidsel Aja Eriksen, mezzosopran
  Simon Wildau, guitar
  Asger Buur, cello
  Søren Schelling, baryton
  Joost Schelling, harpe

 • lør
  24
  okt
  2020
  15:00Den Gamle By, Helsingør Teater

  Enoch Arden er titlen på et melodramatisk digt af Alfred Lord Tennyson med musik af Richard Strauss. Komponisten er mest kendt for sine operaer og sine orkesterværker, herunder de berømte tonedigte, men også for sin klavermusik, kammermusik og Lied-produktion. Men Strauss faldt for Tennysons smukke digt og skabte et spændende værk for fortæller og klaver.

  Deter historien om de tre barndomsvenner Lee, Philip og Enoch, der vokser op ved den forrevne skotske vestkyst. Skæbnen er hård ved de vennerne og byder både på kærlighed og lykke, tab, længsel, opofrelse og afsavn.

  Udover dette sjældent opførte værk indeholder programmet et udvalg af Lieder fra Strauss fornemme Lied-produktion.

  Medvirkende:
  Estrid Molt Ipsen, mezzosopran
  Jakob Alsgaard Baahr, piano
  Sacha World, skuespiller

 • søn
  08
  nov
  2020
  15:00Aarhus Musikskole, Officersalen

  Den ensomme vandrer i de vilde bjerge er mere end kunst og musik i romantikken. Den dag i dag inviterer bjerge til udfordringer, både til fods, på cykel, på ski og i luften.

  Bjerge tillægges hyppigt helligkvalitet. Bjerge er mødestedet mellem himmel og jord. Bjerget er verdens midte, det sted, hvor guderne bor, eller hvor åbenbaringsvidner, fx profeter, kontakter det guddommelige, og hvor der opstår riter med pilgrimsruter til bjergets top, traditioner, der ofte udføres den dag i dag.

  Men bjerge kan også være det yderste øde, farlige steder, dæmonernes opholdssted. Og i bjergenes indre kan der ifølge folketroen holde underjordiske folk til.

  Med værker skrevet er af komponister som Per Nørgård, Ivar Frounberg, Edvard Grieg, Franz Schubert og Gunnar Berg illustrerer denne koncert en imponerende musikalsk bjergvandring. Udgangspunktet er fire konkrete bjerglandskaber, nemlig vores eget Himmelbjerget, det norske Jotunheimen, Alperne og endelig Japans hellige bjerg Fuji.

  Medvirkende:
  Signe Asmussen, sopran
  Erik, Kaltoft, piano