KONCERTER 2020

 • lør
  01
  feb
  2020
  15:00Det Jyske Musikkonservatorium, Klubscenen

  Hvad gør man, når man mærker fascismens fremmarch over alt i politik og samfund? Hvad gør man, når ens bedste ven er død, dræbt i politisk kamp? Hvad gør man, når man på grund af sin politiske overbevisning er tvunget på flugt og befinder sig i et fremmed land med et fremmed sprog? Hvad gør man, når ens forældre er dræbt på grund af deres etniske afstamning og man selv har overlevet en ødelæggende krigs rædsler? Kan en digters stemme overhovedet rumme og udtrykke så ekstreme følelser, og kan poesi overhovedet bruges til noget imod kontant politik og nådesløs krig?

  Det er de spørgsmål, der ligger til grund for dette koncertkoncept, hvor tenor Mads Elung-Jensen, pianist Axel Bauni opfører nyere og helt nye værker bundet sammen af moderator Tore Leifer til digte af Tom Kristensen, Gustav Munch-Petersen, Bertolt Brecht og Paul Celan (der i øvrigt ville være fyldt 100 år i 2020). Digterne er sat i musik af den danske komponist Peter Bruun og de to tyskere Alexander Muno og AribertReimann og nogle af dem er skrevet specielt til denne koncert, som tidligere har været opført med succes i bl.a. Berlin og København.

  Digtene kredser på forskellig vis om fascismens fremmarch og om bearbejdelsen af Hiroshimas og Auschwitz’ redsler efter 2. verdenskrig, og kaster trods deres umiddelbart tyngende tematikker et forklarelsens lys over den måde, vi også i vores egen tid forholder os til verdens store konflikter.

  Medvirkende:
  Mads Elung-Jensen, tenor
  Alex Bauni, piano
  Tore Leifer, moderation

 • lør
  07
  mar
  2020
  15:00Den Gamle By, Helsingør Teater

  Udgangspunktet for denne koncert er værket Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilkeaf Viktor Ullmann og Rainer Maria Rilke. Værket er skrevet for pianist og recitator, og Ullmann skrev det i 1941-42, mens han var interneret i Theresienstadt. Man mener, at det er det sidste værk, han færdiggjorde, inden han blev ført til Auschwitz, hvor han endte sine dage i oktober 1944. Programmet omfatter også Four Walt Whitman Songs af Kurt Weil og Franz Lehárs tonedigt Fieber om en ung soldats sidste timer på et lazaret under 1. Verdenskrig.

  Medvirkende:
  Jens Krogsgaard, tenor
  Jan Ole Christiansen, piano

 • søn
  19
  apr
  2020
  15:00Aarhus Musikskole, Officersalen

  PÅ GRUND AF CORONA-SITUATIONEN ER KONCERTEN DESVÆRRE AFLYST.

  VI ARBEJDER PÅ AT FINDE EN ALTERNATIV DATO

  Duo Karhuluoma-Andersson spejler med dette program selve den komplekse finske folkesjæl - en folkesjæl, der præges af folkeeventyret Kalevala, de dybe skove, den store nabo mod øst og en til tider barsk historie, hvor der er blevet kæmpet for uafhængighed.

  Programmet inkorporerer desuden det øvrige Norden, med spændingsmættet musik fra Sverige og Danmark, der påvirket af første verdenskrigs afslutning rummer både det stormfulde og det livsbekræftende.

  Medvirkende:
  Noora Karhuluoma, sopran
  Ida Andersson, piano

 • søn
  24
  maj
  2020
  15:00Aarhus Musikskole, Officersalen

  PÅ GRUND AF CORONA-SITUATIONEN ER KONCERTEN DESVÆRRE AFLYST.

  VI ARBEJDER PÅ AT FINDE EN ALTERNATIV DATO I 2020

  Den danske komponist og dirigent Paul von Klenau er de seneste par år blevet genstand for fornyet interesse. Med opdagelsen af Klenaus vokalkompositioner er det danske repertoire blevet beriget med en spændende udvidelse, som vi vil blive præsenteret for ved denne koncert. På programmet er desuden sange og romancer af bl.a. Peter Heise og P.E. Lange-Müller.

  Medvirkende:
  David Danholt, tenor
  Søren Rastogi, piano
  Kristine Mågård, sopran
  Maren Marie Tange, piano

 • lør
  05
  sep
  2020
  12:00Kvindemuseet, Aarhus

  Benjamin Britten, 1900-tallets betydeligste og mest indflydelsesrige komponist, turnerede rundt i Storbritannien sammen med sin ledsager, tenoren Peter Pears. Ved deres koncerter indgik som regel lokale folkesange, som Britten forsynede med originale klaver- eller harpeakkompagnementer. Det er blevet til en betydelig produktion af ”Folk Song Arrangements”, som baryton Søren Schelling og harpenist Joost Schelling præsenterer et udpluk af ved denne koncert.

  Også den danske komponist og cellist Asger Buur har lavet arrangementer af allerede eksisterende musik, bl.a. af en anden brite, John Dowland, hvis sange vi både skal høre i Dowlandsegne versioner og Asger Buurs nutidige. På programmet er også en bukket af danske sange i Asger Buurs arrangementer. Sangene fremføres af Sidsel Aja Eriksen, sopran, Simon Wildau, guitar og Asger Buur på cello.

  Medvirkende:
  Sidsel Aja Eriksen, mezzosopran
  Simon Wildau, guitar
  Asger Buur, cello
  Søren Schelling, baryton
  Joost Schelling, harpe

 • søn
  04
  okt
  2020
  15:00Den Gamle By, Helsingør Teater

  Kærligheden er universal og bred. Det skal fejres med en koncert, der rummer lige fra den dyriske forelskelse til stille hengivenhed og håb.

  Det afspejler sig i programmet, der både strækker sig geografisk og tonemæssigt fra Danmark til Norge og Sverige. Musikken spænder fra elegante og strofiske sange af Heise og Lange-Müller til mere eksperimenterende klange og former hos Carl Nielsen og Gunnar de Frummerie.

   

  Medvirkende:
  Kristine Mågård, sopran
  Maren Marie Tange, piano

   

 • lør
  24
  okt
  2020
  15:00Den Gamle By, Helsingør Teater

  Enoch Arden er titlen på et melodramatisk digt af Alfred Lord Tennyson med musik af Richard Strauss. Komponisten er mest kendt for sine operaer og sine orkesterværker, herunder de berømte tonedigte, men også for sin klavermusik, kammermusik og Lied-produktion. Men Strauss faldt for Tennysons smukke digt og skabte et spændende værk for fortæller og klaver.

  Deter historien om de tre barndomsvenner Lee, Philip og Enoch, der vokser op ved den forrevne skotske vestkyst. Skæbnen er hård ved de vennerne og byder både på kærlighed og lykke, tab, længsel, opofrelse og afsavn.

  Udover dette sjældent opførte værk indeholder programmet et udvalg af Lieder fra Strauss fornemme Lied-produktion.

  Medvirkende:
  Estrid Molt Ipsen, mezzosopran
  Jakob Alsgaard Baahr, piano
  Sacha World, skuespiller

 • søn
  08
  nov
  2020
  15:00Aarhus Musikskole, Officersalen

  Den ensomme vandrer i de vilde bjerge er mere end kunst og musik i romantikken. Den dag i dag inviterer bjerge til udfordringer, både til fods, på cykel, på ski og i luften.

  Bjerge tillægges hyppigt helligkvalitet. Bjerge er mødestedet mellem himmel og jord. Bjerget er verdens midte, det sted, hvor guderne bor, eller hvor åbenbaringsvidner, fx profeter, kontakter det guddommelige, og hvor der opstår riter med pilgrimsruter til bjergets top, traditioner, der ofte udføres den dag i dag.

  Men bjerge kan også være det yderste øde, farlige steder, dæmonernes opholdssted. Og i bjergenes indre kan der ifølge folketroen holde underjordiske folk til.

  Med værker skrevet er af komponister som Per Nørgård, Ivar Frounberg, Edvard Grieg, Franz Schubert og Gunnar Berg illustrerer denne koncert en imponerende musikalsk bjergvandring. Udgangspunktet er fire konkrete bjerglandskaber, nemlig vores eget Himmelbjerget, det norske Jotunheimen, Alperne og endelig Japans hellige bjerg Fuji.

  Medvirkende:
  Signe Asmussen, sopran
  Erik, Kaltoft, piano

  Billetter

  Pris: 120,-
  Medlemspris: 70,- (bliv medlem)

  Billetter købes ved indgangen, men kan reserveres i forvejen.

  Klik her for billetreservation

 • søn
  15
  nov
  2020
  15:00Det Jyske Musikkonservatorium, Klubscenen

  Den danske komponist og dirigent Paul von Klenau er de seneste par år blevet genstand for fornyet interesse. Med opdagelsen af Klenaus vokalkompositioner er det danske repertoire blevet beriget med en spændende udvidelse, som tenoren David Danholt akkompagneret af Søren Rastogi på flygel vil præsentere os for.

  På programmet er også Edward Elgars sangcyklus Sea Pictures, Op. 37 fra 1899. Værket er skrevet for symfoniorkester og altstemme. Det blev uropført samme år, med alten Clara Butt som var klædt ud som havfrue til lejligheden. Værket, der fremføres af messosopran Kirsten Voss og pianist Sonja Honkamaa, består af fem sange med tekster af fem forskellige lyrikere, der hver især beskriver havet i forskellige temperamenter.

  Medvirkende:

  David Danholt, tenor
  Søren Rastogi, piano
  Kirsten Voss, mezzosopran
  Sonja Honkamaa, piano