MEDVIRKENDE 2020

Axel Bauni
Piano
Axel Bauni har studeret klaver på Mannheim/Heidelberg Musikhochschule og på Hochschule der Künste i Berlin samt liedinterpretation hos Dietrich Fischer-Dieskau og Aribert Reimann. Han har en særlig interesse nutidige musik og beskæftiger sig intensivt med musikken fra det 20. og 21. århundrede, som interpret og initiator for talrige liederuropførelser og CD-udgivelser. I 2003 blev han professor og leder af en interpreta-tionsklasse for „Zeitgenössisches Lied” for sangere og pianister ved Universität der Künste i Berlin, og i 2004 grundlagde han „Liedforum Berlin”, som er viet samarbejdet mellem studerende og lærere ved tyske og europæiske konservatorier.
Asger Buur
Cello
Debuterede som cellist fra Det Jyske Musikkonservatorium 2018. Foruden cellist er Asger Buur komponist og arrangerer musik for forskellige besætning. Han er desuden en meget alsidig musiker, der komponerer, arrangerer og spiller i forskellige genrer og stilarter, såvel som solist, med orkester eller i band.
David Danholt
Tenor
David Danholt er uddannet fra Opera-Akademiet og Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonserva-torium, hvor han debuterede i 2005. Han har en omfattende sangervirksomhed i både ind- og udland, bå-de inden for oratorie- og operagenren og Lied-genren. David Danholt har modtaget en lang række priser, senest i 2019, hvor han modtog Aksel Schiøtz Prisen. Sammen med pianisten Søren Rastogi er han ved at indspille en CD med sange af Paul von Klenau, og han medvirker desuden på et storstilet indspilningspro-jekt for Dacapo af P.A. Heises romancer og sange af Herman D. Koppel med pianist Christian Westergaard.
Erik Kaltoft
Piano
Erik Kaltoft fik sin pianistiske og musikalske uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium og perspektive-rede den senere i Frankrig hos Yvonne Lefébure. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Erik Kaltoft har i særlig grad været engageret i det århusianske musikliv gennem mangeårige tilknytninger til Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Aarhus Sommeropera og Aarhus Sinfonietta, og den stærke interesse for samtidsmusikken afspejler sig i hans medvirken ved uropførelser af mere end 200 værker - hovedsagelig danske.
Estrid Molt Ipsen
Mezzosopran
Estrid Molt Ipsen er uddannet fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2012 hos Bodil Øland. Lige fra sin studietid har hun været aktiv i det professionelle musikliv og har både optrådt som solist i mange forskellige sammenhænge, fra kirkemusik til operette over lieder, cabaret og ny elektronisk musik, og deltaget i masterclasses med bl.a. Dorothy Irving, Barbara Bonney, Randi Stene og Giancarlo Andretta. Siden maj 2011 har hun været ansat i Den Jyske Operas Kor
Ida Andersson
Piano
Ida Andersson er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og Musikhochschule Lübeck. Med engagementer i både de nordiske lande, Tyskland, Østrig, Italien, England og Kina har hun etableret sig som en efterspurgt solist og kammermusiker. Som akkompagnatør har Ida Andersson specia-liseret sig hos lærere som Helmut Deutsch, Malcolm Martineu, Tove Lønskov, Rudolf Jansen, Olaf Bär og Bo Skovhus. Hun har modtaget en række priser og legater, og i 2015-16 vandt hun præmier i internationa-le kammermusikkonkurrencer i Italien og Slovenien.
Jakob Alsgaard Baahr
Piano
Jakob Alsgaard Bahr har studeret hos professor Anne Øland på Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede fra solistklassen i november 2012. Han har vundet flere priser og legater; f.eks. blev han i juni 2013 2. prisvinder i Den 10. Nordiske Pianistkonkurrence i Nyborg. Foruden et aktivt virke som udøvende kammermusiker og akkompagnatør underviser Jakob Alsgaard Bahr ved Det Jyske Musikkonservatorium.
Jan Ole Christiansen
Piano
Jan Ole Christiansen er pianist og organist, uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium, Århus, hos bl.a. Peter Westenholz, med hovedvægt på akkompagnement og kammermusik. Han er ansat som adjunkt i akkompagnement og repetition ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense og Esbjerg, og har desuden gennem en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera som repetitør, bl.a. ved opsætningen af Wagner’s ”Ringen” i Århus. Han er en meget efterspurgt Lied-akkompagnatør og har samarbejdet med en lang ræk-ke af betydelige danske sangere.
Jens Krogsgaard
Tenor
Jens Krogsgaard er sanger, sangpædagog instruktør, librettist og kunstnerisk leder af projektet OPERA:S. Krogsgaard har siden sin debut i 1996 markeret sig som en markant sanger i sin generation. Hans særken-de er det stærke og autentiske karakterportræt, der kommer til udtryk i en lang række operaroller og Lied-optrædender. Jens Krogsgaard tog i 2008 en Mastergrad i elite-sangpædagogik fra Det Kgl. Danske Musik-konservatorium, hvor han siden har været hovedfagslærer i klassisk sang. Gennem årene har Jens Krogsgaard modtaget en lang række priser og legater.
Joost Schelling
Harpe
Joost Schelling er født i Holland, men opvokset i Danmark, hvor han i 1981 afsluttede sin diplomuddannel-se ved Vestjysk Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge. Joost Schelling arbejder som freelance harpenist og er således travlt beskæftiget i de danske orkestre. Sideløbende med arbejdet som orkestermusiker, er han en flittig kammermusiker, bl.a. med duoen Phil & Schelling og med Den Jydske Harpetrio.
Kristine Mågård
Sopran
Kristine Mågård færdiggjorde sin kandidatuddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2019, hvor hun har studeret hos hhv. Bodil Øland og Henriette Bonde-Hansen. Kristine Mågård har allerede et virke som freelance-solist og ensemblesanger og har desuden selv sat mindre koncerter og stykker op, senest "Den moderne Ælling - et moderne syngespil om mobning", der var en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr om "Den grimme ælling". Repertoiret favner både klassisk opera, musical, kirkemusik og Lieder i bred forstand.
Mads Elung-Jensen
Tenor
Mads Elung-Jensen er uddannet med klassisk sang og sangpædagogik ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium hos docent Bodil Gümoes og debuterede fra solistklassen i 1995. Han har desuden studeret en årrække hos den tyske tenor Ernst Haefliger. Foruden sit sanglige virke, hvor hovedvægten ligger inden for oratoriue-genren, det klassiske Lied-repertoire og nutidig musik, har Mads Elung-Jensen skrevet flere kabaretforestillinger, bl.a. til ensemblet ”Kopenhagen Kabarett”, som han selv har grundlagt.
Maren Marie Tange
Piano
Maren Marie Tange er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium og debuterede i efteråret 2003 fra solistklassens specialklasse for kammermusik og akkompagnement. Siden 1999 har hun været tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som akkompagnatør og repetitør. Maren Marie Tange har studeret hos flere internationalt anerkendte lærere, bl.a. Roger Vignoles, Rudolf Jansen, Anne Sofie von Otter og Bengt Forsberg. Hun har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og optræder i adskillige musikalske sammenhænge med sangere og instrumentalister.
Noora Karhuluoma
Sopran
Noora Karhuluoma er en efterspurgt oratoriesolist og Lied-sanger. Hun er uddannet ved Sibelius Akademiet i Helsinki, Koninklijk Conservatorium i Bruxelles, Kungliga Musik Högskolan i Stockholm og Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hun har specialiseret sig som Lied-sanger hos bl.a. Hartmut Höll, Barbara Bonney, Helmut Deutsch og Bo Skovhus. I 2013 var hun finalist i den skandinaviske Yamaha-konkurrence i Göteborg og holdt samme år sin debut koncert ved den finske Nationalopera i Helsinki. Hun fik sin operadebut i 2015 ved Malmö Opera, som Donna Anna i Mozarts opera Don Giovanni, en produktion, der også blev opført ved CPH Opera Festival i 2016.
Sacha World
Skuespiller
Sacha World er uddannet balletdanser, modern dancer, mimiker og skuespiller. Hun har arbejdet som koreograf og instruktør og undervist i mange år og har turneret i det meste af Europa samt Israel og USA. Sacha World har været ansat som skuespiller, koreograf og danser på Svalegangen og Århus Teater. Har spillet børneteater på Filuren og lavet en række radiofortællinger og TV-produktioner. Hun har de sidste 20 år undervist på Det Jyske Musikkonservatorium og været aktivt medlem af Teatertruppen Stormen som skuespiller, instruktør og koreograf.
Sidsel Aja Eriksen
Mezzosopran
Efter kandidateksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2014 tog mezzosopranen Sidsel Aja Eriksen til Holland, hvor hun studerede ved Amsterdams Dutch National Opera Academy og medvirkede I flere forestillinger ved Dutch National Opera and Ballet. I 2016 påbegyndte hun atter ved Det Jyske Musikkonservatorium - solistuddannelsen og debuterede i 2018. Sidsel Aja Eriksen optræder med flere af landets orkestre og i flere forskellige stilarter.
Signe Asmussen
Sopran
Signe Asmussen er en af de mest alsidige og karismatiske, danske sangerinder, en musikalsk kamæleon, der boltrer sig i snart sagt alle genrer. I løbet af sin karriere har hun givet et utal af koncerter herhjemme og i udlandet, bl.a. med kammermusik og ny kompositionsmusik. Hendes bemærkelsesværdige publikums-tække og et stort skuespiltalent har ført til flere engagementer på Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera, og hendes utrættelige indsats for Lied’ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris og i 2014 Dansk Komponistforenings Musikpris.
Simon Wildau
Guitar
Simon Wildau (f. 1990) er uddannet fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han begyndte at spille guitar i en alder af 11 år. Allerede som 13-årig gjorde han sig bemærket ved konkurrencer, som f.eks. Berlingske tidendes klassiske musikkonkurrence, hvor han blev udvalgt til at spille til præmieoverrækkelsen i det gamle radiohus. Som 17-årig vandt han tre priser: Kammermusikprisen, Førsteprisen- og Talentprisen ved årets udgave af 'Spil for livet' i Århus Musikhus. Simon Wildau har vundet priser i flere internationale konkurrencer og har studeret hos den verdensberømte spanske guitarist Alex Garrobé.
Søren Rastogi
Piano
Søren Rastogi er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han studerede hos Niklas Siveløv og Tove Lønskov og har desuden studeret i Berlin på Hochschule der Künste hos professor Pascal De-voyon. Søren Rastogi har vundet en række priser, bl.a. ved Den Danske Steinwayfestival, Nordisk Pianistkonkurrence og Mendelssohnkonkurrencen i Berlin. Han har et meget aktivt virke både som akkompagnatør og som kammermusiker og har desuden været solist med Aarhus Symfoniorkester. I 2006 blev Søren Rastogi af Rundetaarn og DR udnævnt til Tårnmusiker i Rundetaarn med egen koncertserie.
Søren Schelling
Baryton
Søren Schelling har studeret klassisk sang på Det Jyske Musikkonservatorium hos Docent Lars Thodberg Bertelsen og har igennem årene sunget en række koncerter, både som solist og i forskellige korsammenhænge. Søren spænder over et bredt repertoire fra opera over Lied-genren til det mere underholdningsprægede. Søren fungerer som freelance sanger, fortæller, foredragsholder og musik- og opera-formidler.
Tore Leifer
Moderation
Tore Leifer har studeret hørelære, kor- og ensembleledelse på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen i 1992 og blev i 2002 cand. mag. i musikvidenskab og film- og medievidenskab fra Københavns Universitet. Tore Leifer blev tidligt i sin studietid ansat på Danmarks Radio, hvor hans stemme i de sidste 25 år har kunnet høres i mange forskellige kulturelle radioprogrammer. Tore Leifer er desuden forfatter og medforfatter af en række faglitterære bøger, biografier m.m. For sit engagement i fransk kultur blev han i 2015 udnævnt af den franske kulturminister til ridder af l’Ordre des Arts et des Lettres. Han er desuden medlem af juryen for teaterpriserne Årets Reumert.