Jens Krogsgaard

Jens Krogsgaard (født 1962) – tenor, instruktør og kunstnerisk leder af OPERA:S. I 1996 debuterede han på Den Jyske Opera med hovedrollen Tom Rakewelli Lastens Vej af Stravinsky, og var 1999-2007 fastansat som solist samme sted. Han har siden debuten været en markant sanger i sin generation. Særkendet er det stærke og autentiske karakterportræt, i et tæt sammenspil mellem de vokale og dramatiske udfoldelser. 

Jens Krogsgaard debuterede i 2002 på Det Kgl. Teater som CaptainVerei Billy Budd af Britten. Han blev nomineret til Årets Reumert 2003 i kategorien Årets Sanger, og fik desuden Operaens Venners Hæderspris, for portrættet af CaptainVere. 

2016 instruerede Jens Krogsgaard på Aarhus Sommeropera uropførelsen af Svend Hvidtfelt Nielsens opera Lænker, med libretto af komponisten og Jens Krogsgaard. Han kan høres på Cd med Århus Symfoniorkester i Rued Langgaards SinfoniaInterna, i en indspilning af Schumanns Dichterliebe med Ulrich Stærk ved pianoet, samt på CD’en Rued Langgaard -18 Songs med pianist Jan Ole Christiansen.