Nina Clausen

Nina Sveistrup Clausen, dansk koloratursopran, er uddannet fra i solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium Odense med debut i 2012, samt års private studier i italiensk sangteknik i Berlin og ved Bel Canto Vocal Studio London. Siden 2016 sunget professionelt i Japan, Korea, Tyskland, Italien, England, Island, Grækenland, Estland, Norge, Sverige & Danmark.

Nina var finalist i Fulham Opera Verdi Prize i London 2015, samt modtager af hæderslegat for unge musikere fra ERMA fonden (2010) og Solveig og Per Andersens Mindefond (2015).

I 2015 rolle-debut som Jano i Janacek’s Jenúfa på Jyske Opera. Allerede under studierne blev hun headhuntet til 4 biroller i den nyskrevne Elleve Minutter på Den Fynske Opera.

I 2016 høstede hun anmelderroser samt en Præmiering fra Statens Kunstfond for sin hovedrolle i en Reumert-nominerede, nyskrevne STØV ved Sew Flunk Fury Wit/Helsingør Teater. September 2018 den bærende hovedrolle i hybrid-forestillingen “EUROPA” med Mute Comp. Physical Theatre i København.

Februar 2018 sprang Nina til sin hovedrolle-debut på Det Kongelige Teater i København som cover for en syg solist på rollen “Sidi” i Kuhlau’s romantiske opera Lulu. Tidligere et par små roller samt medlem af koret på dette teater. Siden hen cover på “Aase” i Drot og Marsk af Heise 2019.

I 2020 debuterede hun i Tyskland med rollen “Dhia/una Geisha” i Mascagni’s opera “Iris” med Berliner Operngruppe i Koncerthaus Berlin. Samme år sang hun Nattens Dronning i I 2020 sang jeg Nattens Dronning i Tryllefløjten 7 gange på den Kongelige Opera og modtog hæderspriser fra hhv. Wilhelm Hansen Fonden og Kammersanger Bruusgaards Legat.