Søndag d. 9. maj, kl. 15:00
Helsingør Teater, Den Gl. By, Aarhus

To sopraner og to strengeinstrumenter udgør den samlede besætning ved denne farverige koncert.

Cantares eller 7 Cantares er skrevet for sopran og guitar af den catalanske komponist Roberto Gerhard. Teksterne er af en ukendt forfatter, og melodierne bygger på en række forskellige folkeviser.

Sopran Kristine Mågård og guitarist Kirsi Tilk præsenterer i løbet af de se syv sange publikum for syv forskellige små scenarier som f.eks. den spanske tyrefægtning, en ung kvindes afsavn, da hendes kæreste tager til Spanien og efterlader hende alene tilbage, eller den lille pige, der ligger døende i sin seng og bønfalder sin mor om at åbne vinduet, så hun kan se stjernerne bare én gang til.

De to musikere opfører også udvalgte sange af Carl Nielsen samt Benjamins Brittens Folksongs – volume 6, hvor vi bl.a. skal hilse på den fine mand “Master Kilby” og opleve en sømands bønner om både øl og dronning.  

Celloen siges at være det instrument, som ligger tættest på menneskets stemme, derfor er stemmen den perfekte partner til celloen. Der er dog ikke mange komponister, der har kombineret stemmen og celloen i større værker.

En af dem der har, er den engelske komponist Betty Roe. Hun har i værket Madam’s Three Callers sat musik til tre digte af Langstone Hughes om Alberta K Johnsen, der får standset the Census Man, the Wrong Visitor og the Minister, når de kommer forbi for at få hende med. Musikken er jazzet og har finurlig og uhyggelige glissader, som antyder, at døden lurer.

Ved koncerten fremføres også værket Simpel pieces af Malthe Volfing Højager samt Samuel Barbers Op. 13 arrangeret for sang og cello. 

Medvirkende
Kristine Mågård, sopran 
Ditte Maria Otte Mølgaard, sopran 
Malthe Volfing Højager, cello 
Kirsi Tilk, guitar

Billetter
Billetpris: kr. 120,-
Medlemspris: kr. 75,- (læs om medlemskab)

Adgang med corona-pas
Der er kun adgang til koncerten mod forevisning af coronapas, dvs. dokumentation for, at du enten er færdigvaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

Find mere information om coronapas

Der skal desuden bæres mundbind eller visir, når man ikke sidder på sin plads.

Pladsreservation
Der er ikke nummererede pladser til koncerten. Vi anbefaler, at du reserverer plads på forhånd.

Reserver plads

Bemærk! Der kan være et reduceret antal pladser til rådighed, som følge af de gældende restriktioner.