Søndag d. 9. maj, kl. 15:00
Helsingør Teater, Den Gl. By, Aarhus

Cantares eller 7 Cantares er skrevet for sopran og guitar af den catalanske komponist Robert Gerhard. Teksterne er af en ukendt forfatter, og melodierne bygger på forskellige folkeviser fra Spanien.

Sopran Kristine Mågård og guitarist Anna Vegrim Ryvænge præsenterer i løbet af de se syv sange publikum for syv forskellige små scenarier som f.eks. den spanske tyrefægtning, en ung kvindes afsavn, da hendes kæreste tager til Spanien og efterlader hende alene tilbage, eller den lille pige, der ligger døende i sin seng og bønfalder sin mor om at åbne vinduet, så hun kan se stjernerne bare én gang til.

Celloen siges at være det instrument, som ligger tættest på menneskets stemme, derfor er stemmen den perfekte partner til celloen. Der er dog ikke mange komponister, som har kombineret stemmen og celloen i større værker.

En af dem som har, er den engelske komponist Betty Roe. Hun har i værket Madam’s Three Callers sat musik til tre digte af Langstone Hughes om Alberta K Johnsen, der får standset the Census Man, the Wrong Visitor og the Minister, når de kommer forbi for at få hende med. Musikken er jazzet og har finurlig og uhyggelige glissader, som antyder, at døden lurer.

På koncerten fremføres også værket Simpel pieces af Malthe Volfing Højager samt Samuel Barbers Op. 13 arrangeret for sang og cello. 

Medvirkende
Kristine Mågård, sopran 
Ditte Maria Otte Mølgaard, sopran 
Malthe Volfing Højager, cello 
Anna Vegrim Ryvænge, guitar 

Billetter
Billetpris: kr. 120,-
Medlemspris: kr. 75,- (læs om medlemskab)