JACOB LIDÅKRA

Pianisten Jacob Lidåkra (f. 1992) debuterede i november 2016 i Musikverein i Wien og har derudover optrådt p  et stort antal festivaler i Norden og andre steder i Europa.
Som stipendiat af The International Holland Music Sessions vender han jævnligt tilbage dertil og er blevet inviteret til at spille solorecitaler rundt omkring i Nederlandene. Han vandt andenprisen samt prisen for den bedste opførelse af et nykomponeret værk i Stockholm International Music Competition i 2012, andenprisen i Ljunggrenska konkurrencen i 2016 og var den eneste vinder af Yamahas stipendiekonkurrence i Finland i 2017.

Jacob er masteruddannet på Sibelius-Akademien i Helsinki, hvor han blev undervist af prof. emer. Liisa Pohjola, men har også fået timer hos Dmitri Bashkirov, Angela Hewitt og Fabio Bidini såvel som været elev på Lake Como International Piano Academy Summer School med Stanislav Ioudenitch og William Nabor  som lærere. Jacob har, udover sin solistiske karriere, i mere end ti år arbejdet intenst med sangere og studeret lied-duo hos bl. a. Martin Katz, Ralf Gothóni og Anne-Sofie von Otter samt deltaget i Nordic Song Festival flere gange. Dette har medført en del koncerter i Norden og Europa samt at han, sammen med bassen Markus Suihkonen, er blevet finalist i Helsinki Lied Competition i 2015. I maj 2019 var Jacob akkompagnatør ved den store internationale Mirjam Helin-sangkonkurrence i Helsinki. Han har også spillet koncerter i på Birgit Nilsson-museet, og undervist ved Birgit Nilsson Masterclasses i 2021.