Søndag d. 3. oktober, kl. 15:00
Helsingør Teater,Den Gl. By, Aarhus

Teksten til Heises sange Gudruns Sorg stammer fra den ældre Edda, som er en oldnordisk digtsamling med fortællinger fra nordisk mytologi og med nordiske heltesagn. De er nedskrevet i Island i det 13. og 14. århundrede af ukendte forfattere. Digtene er blevet overleveret mundtligt siden vikingetiden og indholdet har været udbredt over hele norden. 

I sangene møder vi først og fremmest en stærk kvindeskæbne som er vikingekvinden Gudrun. Hun er historiens centrale fortæller, blandt en række andre kvindefigurer. Hendes mand Sigurd er blevet myrdet, men sorgen kan hun ikke give fri. 

Ekkoet af det nordiske og oprindelige bliver forstærket da sangene ledsages af billeder lavet på Vikingemuseet ved Lindholm Høje.  

Kærligheden giver også ekko i Schumanns Dichterliebe, som også er på programmet. Den åbenbarer sig som knopper, der skyder, og fuglesang i maj. Men digter-jer’et i Schumanns sangcyklus, der har tekst af Heinrich Heine, og som hører til centralt i Lied-repertoiret, må indse, at kærligheden også rummer smerten, længslen, sårbarheden og valget om, hvorvidt man vil tage imod eller afvise den. 

Medvirkende
Marie Keller Sørensen, mezzosopran  
Søren Schelling, baryton 
Gunhild Donslund, piano 

Billetter
Billetpris: kr. 120,-
Medlemspris: kr. 70,- (læs om medlemskab)

Facebookbegivenhed