OLIVERA MARINKOVIC

Olivera Marinkovic er pianist fra Serbien. Hun er uddannet på Musik konservatoriet i Beograd, Universitetet i Agder, Kristiansand og Norges Musikhøjskole i Oslo hvor hun blev uddannet operarepetitør.

Olivera Marinkovic har en omfattende erfaring som koncertpianist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har optrådt flere steder i Serbien, Norge, Italien og Danmark og vundet flere priser i konkurrencer både som solist og kammermusiker.

Mens Olivera Marinkovic boede i Norge, var hun opera repetitør på Kunsthøgskolen i Oslo og på Den Norske Opera og Ballet. I 2013 fik hun en fuldtidsstilling som adjunkt i akkompagnement ved Institut for musik, dans og drama, på Universitetet i Tromsø. Siden hun flyttede til Danmark har Olivera Marinkovic arbejdet som freelance pianist og opera repetitør i Danmark og Norge. Hun er tilknyttet Det Kongelige Ballet Skole i Holstebro, Den Jyske Opera og Operaen i Midten

I sommer 2019 har Olivera været musikalsk leder af Odense Sommeroperas første forestilling Hans og Grethe. Hun har også været pianist til Herning Opera Festival og Ålborg Operafestival.