Tove Lønskov

Tove Lønskov er født og opvokset i Lemvig og uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium med Alma Jørgensen og Georg Vasarhelyi som lærere. Senere studier er gjort i Paris hos Magda Tagliaferro og Vlado Perlemuter, i Rom hos Guido Agosti samt hos den legendariske tyske pianist Wilhelm Kempff.

Som solist har hun spillet de fleste store klassiske klaverkoncerter med danske symfoniorkestre og har bl.a. arbejdet med dirigenter som Uri Segal, Thomas Bricetti, Jorma Panula, Zdenek Macal, Avi Ostrowsky og adskillige danske dirigenter. Hun har ligeledes givet mange klaveraftener, hvor et særligt anliggende har været den danske komponist Poul Schierbeck. Hun har opført alle hans klaverværker (tildels ur-) og indspillet dem på CD.

Som kammermusiker er Tove Lønskov ikke mindre anerkendt. Hun har således spillet med internationalt berømte solister som fløjtenisten Jean-Pierre Rampal og den russiske violinist Leonid Kogan. Gennem mange år har hun været fast duo-partner med den ungarske fløjtenist András Adorján. Dette har i år resulteret i en ny CD med titlen “Dannemark Dannemark!”,- en CD med dansk musik for fløjte og klaver, udgivet i Frankrig på forlaget “Premieres Horizons”, Production Jean- Pierre Rampal.

Tove Lønskov har ligeledes med stor succes arbejdet med mange fremragende sangere, hvilket har resulteret i utallige koncerter og en lang række CD-indspilninger med sange af bl.a. Schubert, Schumann, Richard Strauss, Schoenberg, Delius, Grieg, Børresen, Carl Nielsen, Poul Schierbeck, Niels W. Gade, Heyse, Weyse, Lange-Müller, Otto Mortensen og andre komponister. Blandt mange skal her nævnes Schuberts “Winterreise” med barytonen Johan Reuter, “Schubert på dansk” som er Schubert-Lieder oversat til dansk af Ole Klitgaard med mezzo-sopranen Helene Gjerris og barytonen Johan Reuter, “Så tag mit hjerte” (forsk. komponister) med sopranen Tina Kiberg , “Love Songs” (danske sange ) med tenoren Mathias Hedegaard, Niels W. Gades samlede sangproduktion med sopranen Majken Bjerno og barytonen Lars Thodberg Bertelsen , og i Wien, for det østrigske pladeselskab Pressler Records, “Northern Light” med tenoren Peter Grønlund.