Karin Dalsgaard

Cellisten Karin Dalsgaard er født i Århus og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med orkesterdiplom eksamen i 2004 og debutkoncert fra solistklassen i 2006. Studier hos professor Hans Jensen på Northwestern University School of Music i Chicago, USA, som Fullbright scholar, afsluttende med “Certificate in music performance”, også i 2006. Desuden deltager i Masterclasses med bl.a. Ralph Kirschbaum og Erling Bløndal Bengtsson og studier i barokcello på Det Kgl Danske Musikkonservatorium (2009).

Efter endt uddannelse blev hun ansat på kontrakt i Sjællands/Tivolis symfoniorkester i 2007 og fra 2008 på kontrakt i DR Symfoniorkestret. Derudover har hun spillet i bl.a.Helsingborg Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Malmø Opera og Malmø Symfoniorkester. Karin Dalsgaard er aktiv som kammermusiker bl.a. i strygetrioen SONO, stiftet i 2009 med kolleger fra DR symfoniorkestret, med hvem hun har indspillet Bachs Goldberg variationer for pladeselskabet Helikon og jævnligt optræder over hele landet.

Derudover medlem af “Super Classico” en kvartet for sang, fløjte, guitar og cello, MusikBeriget og Aarhus Bach-orkester. Siden 2018 Formand for Aarhus Bach-Selskab med ansvar for fondsstøtte, PR og planlægning af koncerter med musik af J.S. Bach. Karin Dalsgaard optræder jævnligt som solist, bl.a. med Bachs suiter for cello solo, både som en del af DR’s tilbud til kunder i koncerthuset og på koncerter, bl.a. i Skt Mariæ kirke i Helsingør (2014) og i vor Frue kirke i Aarhus (2015).