Signe Asmussen

Siden en lyrisk-dramatisk sopran debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2001 (uddannet hos Bodil Øland), med anmeldelser, der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”, har hun – med et gennemsnit på mellem 90-110 koncerter og forestillinger om året – for alvor slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.

Med en forkærlighed for lied’en som enkelt udtryksmiddel har favoritdisciplinen dog altid været lied-koncerter, som bringer hende tæt på publikum, og med et enormt og alsidigt repertoire er hun en af landets mest efterspurgte lied-fortolkere. Som medstifter af Liedkompagniet, ledet af pianisten Christian Westergaard, og igennem et mangeårigt, fast samarbejde med pianisterne Arne Jørgen Fæø, Christen Stubbe Teglbjærg, Berit

Johansen Tange, Jesper Koch, Ulrich Stærk og Erik Kaltoft har hun givet et utal af koncerter herhjemme og i udlandet, hvor hun også har arbejdet med prominente pianister som Howard Shelley, Peter Hill og Rudolf Janssen, med recitals i National Gallery og Wigmore Hall i London, Symphony Hall i Birmingham, The National Galleries i Edinburgh og Concertgebouw i Amsterdam.

Hendes utrættelige indsats for lied’ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris.

Signe Asmussen har, udover Aksel Schiøtz prisen og Dansk Komponistforenings Musikerpris, modtaget adskillige priser og legater, bl.a. Solistforeningen af 1921’s hæderslegat, Sonnings Stipendium, Holstebro Musikpris, Rhein van Hauens Legat, og Tonny Landy og Tove Hyldgaards Legat.